torsdag 5 november 2009

chokladdip

Ett litet chokladtips dessa kalla tider kanske kan roa er...
Påminner om fondue med fruktbitar som doppas i en varm lite krämig
chokladsås. Välj din favoritchoklad, apelsin, hallon, eller någon likör....
Doppa din frukt, nästan vilken som helst går bra att doppa...

4 pers.
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
4 cl mörk rom el kaffelikör
1 msk kakao
100 g mörk choklad
1msk majzena majsmjöl
Valfri frukt

Värm grädde, mjölk, rom och kakao i en kastrull. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen.
Rör tills den smällt. Red med majzena.Häll upp i varsin stor kopp.Roa er med att doppa favvo frukten.
Hoppas det smakar.!

2 kommentarer:

  1. Romgrädde hit och chokladdipp dit.....din din din GOTTEGRIS... ; )
    /J.

    SvaraRadera
  2. Nej....nu har jag "roat" mig med att doppa chokladdipp hela helgen...orkar inte er..nu får du komma med nå´t nytt
    /; )

    SvaraRadera